За одну вакансію в області конкурують 11 людей.

За даними станом на 1 травня у Львівській області конкурс на одну вакансію становить 11 претендентів проти 15 минулого року. Усього зареєстровано в центрах зайнятості 21,6 тис. безробітних, 57,3% з яких - жінки, повідомили в прес-службі Львівського обласного центру зайнятості.

 

43,5% безробітних становить молодь віком до 35 рокв, а 41,7% - мешканці сільської місцевості.

 

«У середньому за одну вакансію конкурували 11 претендентів (торік було 15). На початку травня у базі даних налічувалося 1939 вільних робочих місць і вакантних посад.  Найбільший попит на локальному ринку праці спостерігався на водіїв автотранспортних засобів, продавців продтоварів, швачок, охоронників, провідників пасажирських вагонів, кухарів, монтерів кабельного виробництва, слюсарів-ремонтників, продавців-консультантів, менеджерів зі збуту, касирів торговельного залу, вантажників, слюсарів-сантехніків, токарів, малярів, барменів», – розповіли в обласному Центрі зайнятості.

 

У січні-квітні 2016 року за сприяння служби зайнятості Львівщини роботу шукали 37,7 тисячі безробітних, що на 8,8% менше торішнього показника. Вдалось знайти роботу для 15,7 тис. краян.  

 

«294 особи прийняті на новостворені робочі місця, за які працедавцям відшкодовуються кошти у вигляді компенсації витрат зі сплати єдиного соціального внеску, 189 клієнтів центрів зайнятості отримали одноразову виплату допомоги з безробіття для організації власної справи. Професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації проходили 4,3 тисячі жителів області, а 3,2 тисячі взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру», – розповіли чиновники.

18.05.2016