Рівень безробіття в єврозоні впав до найнижчого показника з 2009 року.

Це випливає з даних, які оприлюднило європейське статистичне відомство Євростат в понеділок, 31 липня.

 

 

Як наголошено у звіті Євростату, економічне зростання в зоні поширення валюти євро привело до зниження безробіття до рекордно низького рівня за останні більш ніж вісім років. У червні кількість зареєстрованих безробітних в 19-ти країнах єврогрупи становила 14,178 мільйона осіб. Це на 148 тисяч менше, ніж у травні цього року, й на 1,667 мільйона осіб менше, ніж у червні 2016-го.

 

Таким чином, з урахуванням сезонних коливань за минулий місяць частка безробітних в єврозоні знизилася з 9,2 до 9,1 відсотка – повідомило видання Spiegel Online. Загалом же тенденцію до зниження безробіття спостерігають в єврозоні з 2013 року.

 

Водночас у європейському статистичному відомстві звертають увагу на те, що залишається великим розрив за показниками безробіття між різними країнами єврозони. Так, найнижчий відсоток незайнятих громадян – у Німеччині (3,8 відсотка) і на Мальті (4,1 відсотка), найвищий – у Греції (21,7 відсотка) та Іспанії (17,1 відсотка).

 

Цікаво зазначити, що загалом у 28 країнах-членах Європейські Унії, за даними Євростату, середньостатистична частка безробітних ще нижча, ніж лише в зоні поширення єдиної європейської валюти. Як і на місяць раніше, цей показник становить 7,7 відсотка, що є найнижчим значенням з грудня 2008 року.

 

Економіка Європейської Унії нині зростає за рахунок того, що світова торгівля набирає обертів. Окрім того, економічному зростанню посприяли низькі ціни на енергоносії та поліпшення умов кредитування.

31.07.2017