Про відповідне рішення повідомив сам генеральний секретаря Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) Михайло Бутов.

 

 

«Моє членство в раді IAAF зараз призупинено. Так, я висувався в раду від ВФЛА, але зараз як член ради я представляю не Росію, а міжнародну федерацію. Хоча мені в листопаді минулого року пояснили, що позбавлення ВФЛА членства на моїй діяльності в раді IAAF ніяк не відіб'ється, але тепер точка зору змінилася, й ініціатором цього стали, як я знаю, не члени ради, а представники робочої групи. Але мова йде не тільки про мене, а про відсторонення всіх російських представників у всіх органах легкоатлетичних організацій. Це стосується і суддів, на жаль, це стосується членів комітетів, комісій і рад – континентальних і міжнародних. Ми так само, як спортсмени, отримали точно такі ж відсторонення», – цитує слова Бутова швейцарське видання  Neue Zürcher Zeitung.

 

За словами Михайла Бутова, зокрема й російська олімпійська чемпіонка Олена Ісинбаєва також не зможе працювати в IAAF. Він заявив, що у ВФЛА схиляються до рішення подати позов на Міжнародну асоціацію легкоатлетичних федерацій (IAAF) до Спортивного арбітражного суду.

 

Тим часом голова Світового антидопінгового агентства (WADA) Крейґ Ріді заявив, що аплодує рішенню Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій дискваліфікувати Всеросійську федерацію легкої атлетики.

 

Нагадаємо, що в п’ятницю, 17 червня, IAAF залишила в силі дискваліфікацію ВФЛА. Це означає, що російські легкоатлети не зможуть взяти участі в Олімпіаді-2016.

 

Проте на прес-конференції у Відні представники ради IAAF висловили думку, що деякі російські легкоатлети, котрі не заплямували себе в історіях з допінґом, зможуть виступити в Ріо-де-Жанейро як «нейтральні спортсмени», тобто не під прапором РФ.

20.06.2016