У Сирії зруйновано одну з російських авіабаз.

Експерти американської компанії Stratfor стверджують, що сирійська авіабаза Т4 неподалік від поселення Тіяс, яку використовували російські повітряно-космічні війська, серйозно постраждала, імовірно, від атаки угруповання «Ісламська держава».

 

 

На супутниковій фотографії бази, яку Stratfor надала британській телерадіокомпанії ВВС, видно обгорілі корпуси техніки, які стоять в один ряд на злітній смузі, та руїни будівлі, яка розташовувалася на території бази.

 

Порівнюючи фотографії з попередніми знимками бази Тіяс, експерти Stratfor доходять висновку, що на злітній смузі видно залишки гелікоптерів Мі-24 і вантажних автомобілів. А зруйнована будівля раніше була складом, на якому зберігалося авіаобладнання й пальне.

 

Також на злітній смузі видно літак Міг-25, що імовірно належить сирійським ВПС.

 

Експерти зі Stratfor вважають стверджують, що такі руйнування не міг спричинити один вибух (наприклад цистерни з пальним). Вони припускають, що база зазнала кількох ракетних або артилерійських ударів.

 

У цей же час представники екстремістського угруповання «Ісламська держава» в своїй заяві в інтернеті точно описала об'єкти, які були знищені. Саме це підштовхнуло експертів до висновку, що за нападом стоїть ІДІЛ.

 

За оцінками експертів зі Stratfor, це на даний момент одні з найбільших матеріальних втрат російської армії в Сирії.

 

Від російського військового відомства повідомлень про втрати не надходило.

24.05.2016