12-річний Ігор Шибка став найрозумнішою дитиною України.

Міністерство освіти та науки України провело нагородження всеукраїнської премії «Диво-дитина». «Найрозумнішим» визнали Ігоря Шибку з Івано-Франківщини, який у свої 12 років вже захистив науково-дослідну роботу в Малій академії наук, активно займається моделюванням суден, радіоконструюванням та аерокосмонавтикою, пише Репортер.

 

Переможців конкурсу обирають на основі експертної оцінки у п’яти номінаціях: «Найрозумніша дитина», «Найспортивніша дитина», «Найбільш творча дитина», «Найдивовижніша дитина» та «Найгероїчніша дитина». Окрім інших призів, переможець кожної номінації отримує грошову премію.

 

Переможців на урочистій церемонії нагородження визначає зіркове журі, котре багато років очолює народна артистка України Ольга Сумська. Цього року журі також представляли «Міс Україна – 2015» Христина Столока, співачка Тоня Матвієнко, громадський діяч Влада Литовченко, продюсер Юрій Нікітін, народні артисти України Володимир Талашко та Лариса Кадочнікова, галеристка Ліка Співаковська, генерал-майор цивільної служби Василь Квашук та засновник і організатор премії Віктор Новіков. Ведучими урочистої частини стала співачка та телеведуча Анюта Славська.

 

Відтак, «найрозумнішим» визнали Ігоря Шибку з Івано-Франківщини. «Найдивовижнішою дитиною» стала 5-тирічна Костріцька Софійка з Одеської області – акробатка, переможниця та призерка багатьох міжнародних фестивалів та конкурсів. У номінації «Найбільш творча дитина» перемогла 10-річна Мирослава Павлюченко з м.Ніжина – маленька художниця, яка вже проводить персональні виставки по Україні та займає перші місця на всеукраїнських та міжнародних конкурсах.

 

«Найспортивнішою дитиною» стала 13-річна кандидат у майстри спорту з акробатики Марта Костюк. Марта посіла 1 місце у Кубку Європи в складі збірної України з великого тенісу та є другою в міжнародному рейтингу України з великого тенісу.

 

У номінації «Найгероїчніша дитина» журі відзначило усіх трьох номінантів. Подарунки та премії отримали 7-річний Сергій Лазько із Запорізької області, який врятував дівчинку, що тонула у водопровідному колодязі; Довгошея Владислав, 12 років, із Херсонщини за те, що допоміг затримати грабіжника, та 13-річний Шупель Роман з Чернігівщини, який врятував дворічного потопаючого малюка.

 

Усі переможці отримали також по путівці в табір «Молода гвардія» на Одещині.

20.05.2016