Депутата міськради позбавили мандату після провокації на 9 травня.

Депутата Харківської міськради від партії "Відродження" Андрія Лесика позбавили депутатського мандату через те, що "не виправдав довіри партії".

 

Про це повідомляє "Укрінформ".

 

Пропозицію позбавити Лесика повноважень підтримало 63 депутати. Відразу після оголошення результатів голосування міський голова Геннадій Кернес попросив Лесика залишити сесійну залу.

 

Характеризуючи депутата, Кернес (обраний бурмистром теж від "Відродження"), зокрема, наголосив, що діяльність Лесика інакше ніж "підривною" не назвеш, адже він багато разів виступав і діяв всупереч рішенням і позиції партії, займався популізмом, не беручи участі у вирішенні проблем міста.

 

Сам же Лесик ствердив, що йому мстяться за події 9 травня. "Я йшов у колоні ветеранів. Було б правильно, якби кожний депутат, як я, йшов з "георгіївською стрічкою", яку, я впевнений, 9 травня 2017 року ви знову надінете. Приймайте рішення, але совістю торгувати не треба", – заявив Лесик під час обговорення.

 

9 травня на Меморіалі слави у Харкові депутат Андрій Лесик з'явився з "георгіївською стрічкою". Після цього сталася бійка між проукраїнськими активістами та їх опонентами.

 

Лесик – голова Харківської організації "Український вибір" Віктора Медведчука. Під час сесій Харківської міськради він не раз демонстрував проросійську позицію, говорячи про конфлікт на Донбасі.

 

17.05.2016