Понад тисяча чоловіків ховаються від військкоматів.

У Тернопільській області від явки у військкомати ухиляються понад тисяча чоловіків 18-27 років. Їх попереджають, що за першу неявку доведеться сплатити штраф у 85 грн, за другу – утричі більше, пише Сорока.

 

Найчастішими причинами неявки, кажуть у військкоматі, є хвороба призовника, перешкода стихійного лиха та смерть близького родича.

 

«Для того, щоб не було якихось загонів, ганебних випадків розшуку цих людей, які будуть притягнуті до адміністративної відповідальності, ще раз наголошую – не зволікайте. У військовому комісаріаті чекають. Хочу наголосити, що до служби в Збройних силах України залучаються тільки ті військовозобов'язані, які після проходження медичної комісії придатні до військової служби. Не придатні в Збройних силах не потрібні. Хочу звернутися не тільки до батьків, а і до керівників підприємств, які намагаються якимось чином приховати тих молодих людей, які у вас працюють. Не треба цього робити. За цими людьми зберігається робоче місце і вони після строкової служби повертаються на своє робоче місце», – наголосив головний військовий комісар області Володимир Катинський.

 

У тернопільському ОВК нагадують, що призовники у бойових діях на Сході участі не беруть.

16.05.2016