11 дітей потрапили до лікарні після обіду в шкільній їдальні.

Після обіду в їдальні школи №2 в Бурштині в центральній міській лікарні опинились 11 дітей, передає Правда.

 

«Станом на 15 год. 25 квітня на стаціонарному лікуванні в Бурштинській ЦМЛ перебувало 11 дітей: кількість з легкою формою всього - 10, середньої важкості всього - 1. Встановлено, що захворілі харчувалися протягом 21-22 квітня в шкільній їдальні ЗОШ № 2», – ідеться в повідомленні.

 

Працівники лабораторії санепідстанції відібрали для дослідження 7 проб харчових продуктів, 20 змивів на кишкову паличку, 20 змивів на патологічну флору, 5 проб води на мікробіологічне дослідження. У неділю, 24 квітня, проведено заключну дезінфекцію в їдальні та взято 20 змивів на кишкову паличку для контролю якості дезінфекції.

 

«Станом на 25 квітня виявлено 3 позитивні змиви на кишкову паличку (стакан, чашка, піднос для стаканів). Проведено раптове обстеження 3-х працівників шкільної їдальні. Встановлено, що є ймовірність пов’язати виникнення захворювань з харчуванням захворілих дітей в шкільній їдальні ЗОШ № 2 м. Бурштин. Через різний час виникнення симптомів, епідрозслідування цих випадків захворювання триває. Причина захворювань та діагноз встановлюються», – зазначили в СЕС.

26.04.2016