Лісівники, які «узаконили» вируб дерев, можуть потрапити за ґрати на 3-6 років.

Прокуратура Івано-Франківської області розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами ДП «Ворохтянське лісове господарство», які «узаконили» вируб лісу на 2 млн грн, повідомили в прес-службі прокуратури області.

 

Посадовці, всупереч вимогам законодавства, проставили відпускні тавра на кореневих лапах незаконно зрубаних дерев у Полянцькому лісництві. Йдеться про ліс, який не був відведений під заготівлю.

 

«Внаслідок таких дій державним інтересам заподіяно збитки на понад 2 млн грн. Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією», – йдеться у повідомленні.

25.04.2016