Депутат-хабарник розкаявся, тому просто заплатить штраф.

Тернопільський міськрайонний суд під головуванням судді Мостецької А. виніс вирок у справі депутата Тернопільської міськради, який був упійманий на отриманні хабара за сприяння у влаштуванні на посаду в медичному закладі. Про це ідеться в Єдиному реєстрі судових рішень.

 

«У скоєному розкаюється, просить його суворо не карати. Також просить врахувати те, що він усвідомив помилковість свого вчинку. З врахуванням обставин, які пом'якшують покарання, а саме: щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, за відсутності обставин, що обтяжують покарання, дані про особу винного, який раніше не судимий, позитивно характеризується за місцем роботи та по місцю проживання, являється інвалідом 3 групи, суд приходить до переконання про необхідність призначення обвинуваченому покарання у вигляді штрафу у максимальному розмірі, оскільки саме таке покарання буде необхідне й достатнє для виправлення та попередження нових злочинів обвинуваченим», – йдеться у вироку суду.

 

Отже, депутат заплатить 25,5 тис. грн штрафу та судові витрати. Наразі ще не вирішено, що робити з речовими доказами, серед яких понад 1 тис. грн та $200.

12.04.2016