Податківець і юрист попались на хабарі у 20 тис.

Кримінальне провадження щодо працівника ДФС області розпочала військова прокуратура Тернопільського гарнізону Західного регіону України. Начальник відділу погашення боргу попався на хабарі розміром у 20 тис. грн, повідомили у прес-службі військової прокуратури. Посередником у справі виступав юрист, якого також затримали.

 

Факт вимагання та отримання неправомірної податківцем задокументували 1-го квітня, а 3-го – обрали запобіжний захід. Затриманий вимагав кошти за допомогу у прискоренні процедури банкрутства одного із приватних підприємств, що заборгувало державі 700 тис. грн.

 

«1-го квітня 2016-го року були проведені такі слідчі дії, як огляд місця події. Було вилучено повну суму неправомірної вигоди – 20 000 гривень. Були затримані 2 особи – це є працівник ДФС та юрист однієї з фірм Тернополя", – розповів Олександр Федчишин, військовий прокурор Тернопільського гарнізону Західного регіону України.

 

Юрист, затриманий на місці події, у цій справі виступав посередником.

 

У випадку доведення вини підозрюваних, їм загрожує від 5-ти до 10-ти років позбавлення волі із забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

05.04.2016