Міноборони виділило 14 млн на відновлення військової частини.

Міністерство оборони України виділило 14 млн грн на відновлення військової частини у Теребовлі. За словами заступника командира військової частини ПП В 1428 з тилового забезпечення підполковника Андрій Тяпкіна, кошти будуть освоєні вже в цьому році. Орієнтовно роботи почнуть у травні-червні, пише 7 Днів.

 

Кошти з державного бюджету використають на відновлення казарми, їдальні, котельні та інженерних мереж, що є першочерговим завданням. Інші ж об’єкти на території відновлюватимуть поступово.

 

Для проведення перших організаційних заходів (прибирання території, благоустрій, відновлення парадного входу) Теребовлянський район вишукує ресурси самостійно.

 

«Це має бути спільна робота місцевої громади, районної державної адміністрації, районної ради, адже потрібно відновити те, що роками руйнувалося. Крім того, має бути сприяння з боку органів виконавчої влади і місцевого самоврядування у районі, зокрема йдеться про звільнення від сплати земельного податку», — заявив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

 

Як повідомляв Z, дві військові частини на Тернопіллі відновлять, аби розмістити там 44-ту артилерійську бригаду.

04.04.2016