Македонія повернула до Греції кілька сотень біженців.

Раніше повідомлялося, що в понеділок, 14 березня, близько тисячі мігрантів, котрі перебували в центрі тимчасового утримання поблизу грецького селища Ідоменей, прорвалися з Греції до Македонії через закритий кордон.

 

 

МВС Македонії підтвердило інформацію про витурення великої кількості біженців до Греції – повідомило видання Tagesspiegel.

 

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас закликав мігрантів не намагатися потрапити з Греції в інші країни-члени Європейської Унії через Македонію. За його словами, шансів на те, що так званий «балканський шлях» буде знову відкритий, немає.

 

Влада Македонії на початку березня повністю закрила кордон для нелегальних мігрантів і призупинила оформлення заявок на отримання притулку. До такого заходу Скоп’є вдалося  зразу ж після того, як Австрія, Словенія, Сербія і Хорватія оголосили про нові обмежувальні заходи на в'їзд в ці країни мігрантам і біженцям.

 

Таким чином, основна дорога, якою мігранти потрапляли до Північної Європи, виявилася заблокованою.

 

У таборі Ідоменей на півночі Греції застрягли близько 14 тисяч осіб, котрі очікують дозволу перетнути кордон з Македонією. Через дощі, які тривають вже кілька днів, умови життя там останнім часом значно погіршилися.

 

На початку березня мігранти, які живуть в таборі Ідоменей, вже намагалися прорвати металеві ворота і загородження з колючого дроту, встановлені на залізничних шляхах, які ведуть з Греції до Македонії. Тоді македонська поліція застосувала сльозогінний газ, щоб стримати їхній потік.

15.03.2016