Уряд не допустив до роботи уповноваженого з питань сім'ї.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив провести відкритий конкурс на посаду урядового уповноваженого з питань сім'ї. Минулого тижня на цю посаду призначили Адріана Буковинського – президента всеукраїнського благодійного фонду "Сім’я", що раніше відзначився співпрацею з "догналітами", а також був автором образливих заяв у бік ЛГБТ-спільноти.

 

Міністр Кабінету Міністрів Ганна Онищенко повідомила, що новий конкурс відбудеться із залученням науковців, представників громадських правозахисних та релігійних організацій, представників профільних міністерств та відомств. Ідею нового конкурсу мусить формалізувати Кабмін на своєму засіданні.

 

Адріан Буковинський наразі не вступив на посаду уповноваженого, щодо нього проводиться спецперевірка.

 

Директор РІСУ Тарас Антошевський підтвердив, що Адріан Буковинський мав зв'язки з "догналітами". "Він справді був з ними пов'язаний. І навіть після того, як догналітів засудили, він з ними співпрацював. А згодом виїхав до Києва, де працював в державних органах, вів громадську діяльність і займався реколекціями для подружніх пар. Однак його далі ідентифікували із рухом догналітів, якого він нібито не зрікся", – розповів Антошевський у коментарі Zaxid.net.

 

У 2013 році Буковинський відзначився заявою про те, що ґей-культура провадить до знищення світу.

 

08.03.2016