А березень як березень

Після аномально теплого лютого від початку календарної весни чекалося вже чогось неймовірного — тепла, сонця, бруньок і співу птахів. Однак березень в Галичині буде як березень — дощитиме, сніжитиме, сонце рідко виступатиме з-поза хмар й температура повітря буде помірна, принаймні у першій половині місяця. Що ж до другої половини, то у довших прогнозах синоптики згоди не дійшли: одні пророкують доволі холодну погоду, а інші — радикальне потепління, аж до +20.

 

 

Те, що ми нині бачимо за вікном, затягнеться до 5 березня, коли температура повітря три дні поспіль йтиме трохи вгору — на Тернопіллі та Львівщині прогнозують 10–11º тепла вдень і 2–4º вночі. На Івано-Франківщині денна температура ще на кілька градусів вища. Далі трохи позимнішає (7–8º тепла), а на 15 березня синоптики одностайно обіцяють стрімке, але короткочасне потепління до +10–12 вдень.

 

Відтак температура так само стрімко впаде, і вже 16–17 березня буде не вищою за +4 — +6.

 

Кардинальна незгода у лавах синоптиків щодо погоди Галичини починається з 20 березня. На цей день одні прогнозують зимне повітря: від +2 до +4 вдень і від -3 до -4 вночі. А інші, навпаки, кажуть, що буде незвичайно тепло і термометри покажуть +20 у Франківську і +19 у Львові та Тернополі.

 

Та хай там як, а під кінець місяця усі пронози вирівнюються, і в останній день березня синоптики радять готуватися до +6 — +8.

 

Зазначимо, що в лютому синоптики прогнозували тенденції зміни температури, однак точно передбачити самі температурні значення не змогли. 

 

 

За інформацією станом на 1 березня з Weather Underground, G!smeteo, weather.com, AccuWeather.com, meteoprog підготувала Тетяна НАГОРНА

 

01.03.2016