На всю ширину душі

Часто люди роблять вчинки, які далеко поза межами раціо. Коли таке минається для ініціаторів без відповідних наслідків, вони впевнюються, що дурниці можна робити в режимі нон-стоп

 

Стенограма тижня

 

 

Українська політика «подарувала» решті світу новий літературний жанр — оприлюднення державної таємниці. Його можна використовувати як сценарій для малобюджетного фільму, заготовку для багатосторінкового роману чи аналізувати психологам.

 

Публікація стенограми позаминулорічного засідання Ради національної безпеки і оборони у ЗМІ не мала ефекту бомби, яка вибухнула, але її жваво обговорювали, і дійшли висновку, що державної таємниці в країні не існує в принципі. Крім того, «експертне середовище» сформулювало думку про те, що Юлії Тимошенко пасує давати нове прізвисько «голубка миру», а «кривавий пастор» Олександр Турчинов дає фору у сто балів Чаку Норісу і Брюсу Віллісу в плані порятунку окремо взятих територій або, якщо буде потреба, то і планети загалом.

 

Всезнаючі конспірологи казали, що розсекречена стенограма є стартовим майданчиком для перетворенням чинного секретаря РНБО на прем'єр-міністра і знищення рейтинґу лідерки «Батьківщини», який з невідомих причин почав рости. На цьому і ламаються списи, а про втрачений півострів можна забути.

 

Депортація тижня

 

 

Комплекс меншовартості таки присутній в Україні на всю голову. Ще одним підтвердженням стала «справа Марії Кисєльової». Шеф-редактор телеканалу «Інтер» поводилася, як друге слово у кричалці футбольних уболівальників про Путіна. Потім виявилося, що підстав для відкриття кримінальної справи проти Столярової на той час не було. Вона просто лаялася в прямому ефірі під час сюжету про Небесну сотню.

 

Росіянка перед тим мала щастя називати колабораціоністів на Донбасі «друзями», а потім раптом стала тим самим шеф-редактором. «Інтер» від неї якось через праву ногу відхрестився, а колежанка «зелених чоловічків» повернулася на історичну батьківщину. Широка душа нашої «контори» має велику опінію до людей, які вважають Україну чимось дуже неповноцінним.

 

Пертурбація тижня

 

 

Довга цитата лідера найбільшої парламентської фракції Луценка того варта:

«Заяви про вихід з коаліції "Самопомочі" і "Батьківщини" засвідчили про глибоку загальнополітичну кризу. Можна сперечатися про юридичні тонкощі, але по факту стара коаліція розпалася. 
Небажання Прем'єр-міністра це визнавати приводить до розширення кризи довіри не тільки між владою і українцями, але і між Україною і західними партнерами. Ми втрачаємо безвізовий режим, співпрацю з МВФ і багато чого ще. Наступного тижня керівники парламентських демократичних фракцій мають почати переговори про створення нової коаліції під новий уряд.
БПП готова запропонувати річний план спільних дій парламентської більшості і Кабінету Міністрів. Його виконавцями має стати технократична команда реформаторів без партійних амбіцій».

 

Юрій Віталійович має тільки йому відомі арґументи...

 

Зброя тижня

 

Логіка таких подарунків — невідома. Можливо, це просто хотілося показати плебсу, що він плебс, а у патриціїв є чим хизуватися. Цього тижня стало відомо, що міністр оборони Степан Полторак «за визначні заслуги у забезпеченні обороноздатності країни, зміцненні нацбезпеки, зразкове виконання службового обов'язку та виявлені високий професіоналізм, честь і доблесть» подарував Голові уряду пістолет-кулемет Томпсон зразка 1928 року та 203 набої.

 

Міністри юстиції і внутрішніх справ Павло Петренко і Арсен Аваков також отримали нагородну зброю — кольти М1911 та 84 і 140 набоїв відповідно. Також були нагороджені помічник президента України Олексій Горащенков (7,63 мм пістолет МАУЗЕР К-96 та 73 набої), голова Державної Казначейської служби Тетяна Слюз (5,45 мм пістолет ПСМ та 8 набоїв), Секретар РНБО Олександр Турчинов (7,63 мм пістолет МАУЗЕР К-96 та 105 набоїв).

 

Окрім того, Полторак нагородив себе вогнепалом GLOCK 19 gen в комплекті з 103 набоями. Зброю також отримали нардепи: Ігор Кононенко (9 мм ФОРТ та 15 набоїв), Ігор Котвіцький (11,43 мм пістолет Кольт М1911 і 7 набоїв), Сергій Куніцин (7,62 мм пістолет ТТ та 8 набоїв), Іван Мирний (9 мм автоматичний пістолет АПС і 20 набоїв).

 

Тепер можна милуватися усіма цими цифрами і цікавитися просто так, як виглядає громадянин з автоматом від Аль Капоне в кабінеті українського прем'єр-міністра. Звичайно, добродій з маузером має виглядати також розкішно.

 

29.02.2016