Телеканал TVN24 показав пропаґандистську стрічку про Майдан.

Посольство України у Польщі висловило розчарування демонстрацією в ефірі польського телеканалу TVN24 фільму Поля Морейри "Україна: Маски революції". Амбасада вважає це "недружнім жестом" та "проявом неповаги до мільйонів українців", наголошуючи, що стрічка є брехливою та маніпулятивною.

 

"Хочемо звернутися до усіх глядачів телеканалу "TVN24", введених цим фільмом в оману. Два роки тому українці на Майдані пішли під кулі, захищаючи європейські цінності, честь і гідність народу, право обирати своє європейське майбутнє. І сьогодні вони продовжують жертвувати життям, щоб утвердити незалежність України та зупинити імперські апетити російського агресора, які загрожують демократичному світу, у тому числі Польщі. Віримо, що польський народ, який за роки своєї історії навчився цінувати правду і виявляти підступну брехню, дасть гідну оцінку цьому фільму, а також самому факту його показу на телеканалі TVN24", – ідеться у заяві, опублікованій на офіційній сторінці посольства.

 

Дипломатичне представництво України очікує пояснень від телеканалу TVN24, чому з безлічі картин про події Майдану редакція обрала "саме цей брехливий витвір проросійської пропаганди, який ображає пам'ять про Героїв Революції гідності". Посольство закликало надалі проявляти обачливість "та не підігравати тим силам, які виступають не лише проти європейської України, а й проти європейської Польщі та дружніх українсько-польських відносин".

 

Нагадаємо, стрічку Les masques de la révolution раніше продемонстрував французький телеканал Canal+. На думку режисера стрічки Поля Морейри, за подіями в Україні 2014 року стоять США, а повстання в Києві та інших українських містах використовували у своїх інтересах «Правий сектор» та інші націоналістичні угрупування. Автор також поклав провину на "українські націоналістичні угрупування" за трагічні події в будинку профспілок в Одесі 2 травня 2014.

 

22.02.2016