Суд залишив під вартою ще на 60 діб військовослужбовця, який кинув гранату у двір Садового.

Сьогодні, 19 лютого, Личаківський районний суд Львова ухвалив рішення продовжити термін попереднього ув’язнення на 60 діб для колишнього бійця батальйону «Айдар» Олександра Гживінського, який 29 жовтня минулого року кинув гранату в будинок міського голови Львова Андрія Садового, передає Zaxid.net.

 

Згідно з Кримінальним кодексом України, за злочин, в якому звинувачують Олександра Гживінського – вчинення терористичного акту – серед запобіжних заходів не передбачене внесення застави чи взяття на поруки.

 

29-річного Олександра Гживінського підозрюють у вчиненні теракту, незаконному поводженні зі зброєю та дезертирстві. За вчинення теракту у Кримінальному кодексі України передбачено від 5 до 10 років позбавлення волі.

 

Одразу після інциденту батько підозрюваного зазначав, що після перебування у зоні АТО Олександр почав неадекватно поводитися. Але під час попереднього судового слухання 19 лютого прокурор зачитала обвинувальний акт, у якому зазначено, що психіатрична експертиза визнала його психічно здоровим і осудним.

 

Наступне судове слухання у справі призначене на 4 березня.

19.02.2016