На подвір’ї Садового стався вибух.

29 жовтня о 22.50 на подвір'ї міського голови Львова Андрія Садового вибухнула граната, повідомили в обласному управлінні міліції, передає Галінфо.

 

Повідомлення про вибух гранати, що розірвалась між стіною будинку та баком біля стіни і пошкодила силовий кабель, надійшло від працівників міліції, які були поблизу.

 

Жертв немає, а метальника гранати затримали практично одразу ж. На місце події приїхав начальник обласної міліції Дмитро Загарія, керівництво Львівського СБУ, голова Львівської ОДА Олег Синютка та працівники оперативних служб, зокрема, керівництво Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

 

З неофіційних джерел стало відомо, що на місці подій вже знайшли чеку від гранати. Нападник - Олексанр Ж., у нього вилучено посвідчення учасника бойових дій та ще три гранати і тротил. За неперевіреною інформацією він воював в батальйоні «Айдар».

 

Затриманий зізнався, що кинув гранату, передає Zaxid.net, та заявив, що зробив це з метою протесту проти «власть імущих». При цьому додав, що «не має нічого особисто проти Садового, але вважайте, що це такий протест».

 

На місці події вже перебуває Андрій Садовий, який повернувся з готелю «Дністер», де з 19 до 22 години він зустрічався з депутатами «Самопомочі» та, за його словами, обговорював стратегію боротьби в другому турі виборів міського голови Львова.

 

У момент вибуху, в будинку перебувала вся сім'я Андрія Садового - дружина, п'ятеро дітей та мама дружини. Ніхто з них не постраждав.

 

Нагадаємо, будинок міського голови Львова вже двічі обстрілювали з гранатомету, проте злочинці так і не були встановлені.

30.10.2015