Прем’єр Нижньої Саксонії Штефан Вайль виступив за скасування санкції ЄУ проти Росії.

В інтерв'ю телеканалу NDR1 він зазначив, що з самого початку було складно очікувати ніби за допомогою економічних санкцій вдасться змусити Росію змінити курс – повідомило видання Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

 

 

 «Санкції нічого не приносять. Дипломатії – і це необхідно визнати – немає альтернативи. Треба довго і серйозно розмовляти один з одним», – заявив Штефан Вайль (Stephan Weil), котрий є членом Соціал-демократичної партії Німеччини, що входить до урядової коаліції.

 

Керівник земельного уряду Нижньої Саксонії також висловив стурбованість нинішнім рівнем німецько-російських відносин. «Добрі німецько-російські зв'язки не мають альтернативи, і ми навіть не повинні намагатися шукати її», – підкреслив Вайль.

 

Нагадаємо, що нащодавно зі схожими заявами про необхідність скасування антиросійських санкцій виступав і прем’єр-міністр Баварії Горст Зеегофер, котрий є членом Християнсько-соціального союзу, що теж входить до урядової коаліції.

 

Європейська Унія запровадила економічні санкції проти Росії через анексію Криму та роль Москви в кризі на сході України. Внаслідок санкцій зазнали також  збитків і німецькі підприємці, котрі будували свій бізнес на відносинах з Росією.

18.02.2016