Причиною великої залізничної катастрофи в Баварії стала людська помилка.

Як встановило слідство, аварію спричинив залізничний диспетчер, який допустив рух потягів однією колією – повідомило німецьке видання Die Zeit.

 

 

З’ясувалося, що диспетчер вручну вимкнув автоматичну сигнальну систему, щоб пропустити потяг, який спізнювався. За вказівкою працівника німецької залізниці потяг поїхав далі, незважаючи на пряме порушення інструкції.

 

Як повідомив представник баварської прокуратури Вольфґанґ  Ґізе, у понеділок, 15 лютого, підозрюваний сам зізнався у зазначених порушеннях і пройшов усі необхідні допити.

 

«Він подав спеціальний сигнал, який не мав права подавати. Коли ж він зауважив свою помилку, то увімкнув систему аварійної сигналізації, але було вже запізно, аби відвернути зіткнення потягів», – розповів Ґізе.

 

Нагадаємо, що інцидент стався 9 лютого зранку неподалік від баварського міста Бад-Айблінґ. Два потяги марки Meridian (один їхав з Кольбермора до Гольцкірхена, інший – з Мюнхена в Розенгайм) зазнали лобового зіткнення на великій швидкості. Один з потягів зійшов з рейок, кілька його вагонів перевернулося.

 

Внаслідок катастрофи загинуло 11 людей, кілька десятків отримали травми.

16.02.2016