Путін використовує біженців як зброю, щоб підірвати європейський проект.

Про це заявив Сенатор США Джон Маккейн, виступаючи на Мюнхенській міжнародній конференції з безпеки – повідомило видання Die Welt.

 

 

Маккейн розкритикував угоду про перемир'я в Сирії, узгоджену в Мюнхені. «Угода провалиться, гинутиме ще більше людей, а вплив Заходу в регіоні слабшатиме», – заявив Маккейн у неділю, 14 лютого. Невдоволення сенатора викликало те, що західні країни нічого не протиставили російському військовому вторгненню до Сирії.

 

Політик вважає, що угода щодо Сирії дозволяє Москві вважати терористом кого завгодно, в тому числі мирних жителів. Президент Росії Володимир Путін, на думку Маккейна, хоче підтримати режим Башара Асада і таким чино утвердити РФ як впливову силу на Близькому і Середньому Сході.

 

Маккейн висловив переконання, що Путін не зацікавлений в тому, щоб бути партнером Заходу. «Путін хоче посилити міграційну кризу і використовувати біженців як політичну зброю, щоб підірвати трансатлантичні відносини та європейський проект», – заявив, підсумовуючи сказане,  американський політик. На його думку, «єдине, що змінилося в настрої Путіна – це те, що його апетит тільки зростає під час їжі».

14.02.2016