Бельгійська компанія хоче виробляти в області м’які меблі.

Учора, 11 лютого, заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Ігор Вонс зустрівся з керівником бельгійського підприємства НІМА Френсісом Фонтейном. Сторони обговорили інвестиційний клімат області та можливість відкриття тут меблевого виробництва, повідомили в прес-службі Тернопільської ОДА.

 

Ігор Вонс похвалився, що на території Тернопілля працюють багато іноземних компаній, зокрема і бельгійських.

 

«Одним із пріоритетів  облдержадміністрації є створення сприятливих умов для інвестиційного клімату. В межах повноважень, визначених законом, ми будемо максимально сприяти компанії в реалізації проекту. Ми відкриті до співпраці з бізнесом, завжди готові надати консультації з  різних питань», – сказав чиновник.

 

Він додав, що станом на 1 жовтня 2015 року загальна сума прямих бельгійських інвестицій, що надійшли в економіку області, становила $2,8 млн.

 

Під час зустрічі сторони обговорили можливість реалізації спільного  інвестиційного проекту на Тернопільщині у 2016 році, що полягає у відкритті виробництва та створення нових робочих місць.

 

HIMA (Хіма) - Бельгійська компанія, що займається виробництвом м’яких меблів (софа), була заснована як сімейна компанія в 70-х роках минулого століття. Основна фабрика розташована в Бельгії. Продукція продається переважно в Західній Європі через власні брендові магазини в Бельгії та Франції, та через торгові мережі по всій Європі.

12.02.2016