Великий бізнес підписав декларацію про відмову від непрозорої підтримки політиків.

Представники великого і середнього бізнесу об'єдналися в "Українську бізнес ініціативу" і підписали декларацію, згідно з котрою вони беруть зобов'язання чесно сплачувати податки і відмовляються від непрозорого фінансування політиків.

 

Про це йдеться в декларації, що її цитує "Українська правда".

 

"Ми, власники великого та середнього українського бізнесу усвідомлюємо, що частина відповідальності за існуючу в країні кризу лежить також і на нас. Ми усвідомлюємо відповідальність за відновлення довіри в країні та створення нової моделі її розвитку", – проголошується у декларації.

 

Бізнесмени гарантують чесність та прозорість сплати податків до українського бюджету і обіцяють не фінансувати непрозоро політиків та політичні проекти.

 

У декларації також наголошується: бізнес зацікавлений у справедливому правосудді та прозорих єдиних правилах гри, а також готовий сприяти створенню таких правил і зобов'язується їх дотримуватись.

 

"Якщо не діяти зараз – ми можемо втратити Україну. Наша мета – допомогти країні вийти з кризи та досягнути економічного зростання. Для цього Україні потрібен капітал, а капітал з’являється тоді, коли є довіра", – прокоментував співвласник корпорації "ІСД" Сергій Тарута, один із ініціаторів об'єднання.

 

До складу "Української бізнес ініціативи" увійшли: Сергій Тарута, співвласник корпорації "ІСД"; Віталій Антонов, президент "Концерну Галнафтогаз"; Віктор Пінчук, власник компанії EastOne; Ігор Ліскі, голова ради директорів "Ефективні інвестиції"; Геннадій Буткевич, співвласник мережі супермаркетів АТБ; Олег Бахматюк, власник "Укрлендфармінгу"; Ігор Мазепа, генеральний директор ІК "Concorde Capital" та інші.

 

Перша широка зустріч великого бізнесу щодо об'єднання зусиль відбулася в серпні у Києві. Тоді в ній також брали участь Рінат Ахметов, Василь Хмельницький, Юрій Косюк тощо.

 

01.02.2016