ОДА обіцяє новий конкурс на будівництво дороги Львів-Краковець.

Протягом першого кварталу 2016 року «Укравтодор» оголосить новий конкурс на будівництво концесійної дороги Львів-Краковець, повідомила заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак, передає Zaxid.net.

 

Ірина Гримак розповіла, що в новому конкурсі зможуть взяти участь більше підприємств, адже його умови будуть різнитись від попереднього, зокрема, будуть інші вимоги до фінансового ресурсу учасників.

 

У вересні 2015 року «Укравтодор» відхилив пропозиції двох підприємств, що хотіли збудувати концесійну дорогу Львів-Краковець. Це були українські представники компанії Консорціум «Концесійні Транспортні Магістралі» і французьке підприємство «BOUYGUES».

 

Як повідомляв Z, у грудні минулого року голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка заявив, що концесійну дорогу Львів-Краковець вже зголосилася збудувати група турецьких компаній.

 

Орієнтовна вартість будівництв дороги може становити від $350 до $500 млн. Орієнтовний термін будівництва – 4-5 років, фінансування для будівництва буде на 100% залучати приватний інвестор, термін концесії – до 49 років. Концесіонер відповідатиме за будівництво, утримання, ремонт дороги. Дорога матиме чотири смуги. Орієнтовна швидкість руху – 120 км/год.

28.01.2016