Батьки учнів молодших класів вимагають у депутатів повернути в школи безкоштовне харчування.

Сьогодні, 28 січня, батьки учнів 1-4 класів зібралисьпід Івано-Франківською міською радою на протест проти відміни безкоштовних сніданків у школах. Акцію організували активісти партії УКРОП, передає Фіртка.

 

Активісти тримають в руках плакати із написами «ЄРЦ жирує - школярі голодують», «Меру надбавку - школярі голодують», «Поверніть безкоштовне харчування у школах. БПП, «Свобода», «Батьківщина» - схаменіться!!!», «БПП, «Свобода», «Батьківщина» - совість є?».

 

За словами депутата Івано-Франківської міської ради від УКРОПу Дмитра Чміля, щоб прохарчувати дітей до кінця навчального року необхідно 10 мільйонів гривень. За його словами, під час сьогоднішньої сесії депутати порушуватимуть це питання.

 

Як повідомляв Z, в державному бюджеті на 2016 рік не передбачено коштів на харчування учнів молодших класів, проте в деяких містах, зокрема у Львові, гроші на ці потреби заклали в міських бюджетах.

 

В школах Івано-Франківська в 1-4 класах вчаться 11 184 школярів. Вартість сніданку віднедавна становить 11 грн. Безкоштовно снідати можуть тільки діти пільгових категорій: сироти, діти учасників АТО, постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС, тощо.

28.01.2016