Міськрада позбавила школярів безкоштовних гарячих сніданків.

Після канікул учні івано-франківських шкіл матимуть гарячі сніданки й обіди, якщо за них заплатять батьки. Відповідно до рішення Івано-Франківської міської ради та наказу управління освіти і науки міста, змінилася організація харчування учнів 1-11 класів у франківських загальноосвітніх навчальних закладах, пише Курс

 

За наказом управління освіти №17 від 14 січня визначено чотири пільгові категорії школярів, які будуть отримувати гарячі сніданки й обіди безплатно – коштом міського бюджету. Сніданки отримуватимуть діти з малозабезпечених сімей, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, постраждалі від наслідків Чорнобильської катастрофи, діти учасників АТО. А безкоштовні обіди передбачені для дітей-сиріт, постраждалих від Чорнобильської катастрофи та дітей учасників АТО.

 

Для решти учнів 1-11 класів буде організоване гаряче харчування за кошти батьків.

 

Вартість харчування також змінилася. Гарячий сніданок у 2016 навчальному році вартуватиме 11 гривень, а обід – 13 грн 70 коп. Щоправда, нові ціни запровадять після проведення нових тендерів із закупівлі послуг організації шкільного харчування. Доти ціни на гарячі сніданки будуть збережені – 8 гривень для учнів 1-11 класів. 

 

За рішенням педагогічної ради звільнятимуться від плати за харчування вихованці групи продовженого дня (у відсотках чисельності групи за списком): 10 – у повному обсязі; 15 – на половину вартості, йдеться в наказі.

21.01.2016