«Правий сектор» отримав Масевича замість Подільського.

Провід «Правого сектору» відсторонив Андрія Подільського від керівництва обласним осередком організації на Івано-Франківщині та призначив тимчасовим виконувачем обов’язків Романа Масевича, йдеться в заяві організації.

 

Черговий розкол серед членів ПС виник через листівки, що розповсюджувались у п’ятницю під час похорону бійця ДУК ПС Григорія Семанишина, який загинув в зоні АТО.

 

«В зв’язку з тим, що на листівці із Некрологом також було розміщено заяву «Правий сектор» залишається організованою силою українського народу», повідомляємо, що розміщення цієї заяви було недоречним в цій ситуації, а також те, що листівку було розроблено Андрієм Подільським без відома обласного штабу НВР «Правий сектор», – йдеться в заяві про усунення Андрія Подільського.

 

У неділю, 24 січня, відбулися збори Івано-Франківського обласного штабу та районних керівників НВР «Правий сектор», де йшлося про рішення Центрального Проводу НВР «Правий сектор» відсторонити Андрія Подільського з посади керівника ГО «Правий сектор – Прикарпаття» і політичної партії та вивести з Івано-Франківського обласного штабу. На його місце призначити тимчасового виконувача обов’язків Романа Масевича.

 

Також Андрія Подільського зобов’язано надати пояснення перед родиною та побратимами загиблого Григорія Семанишина

 

На своїй сторінці у мережі Facebook Андрій Подільський вибачився та побажав успіхів Романові Масевичу.

 

«У такий спосіб мав на меті нагадати багатьом присутнім на похороні про те, що не похорони українських героїв, а боротьба має об’єднувати нас в одній лаві - проти зовнішнього та внутрішнього оккупанта, і нехай смерть побратима буде усім памяткою про це», – пояснив Андрій Подільський розміщення заяви на листівці з некрологом.

 

«Прикро, що мою необдуману дію так похабно використали вороги! Але вірю, що на все є воля і справедливість Божа! Приймаю кадрове рішення Проводу НВР «Правий сектор» щодо мене. Залишаюся в ПС, підтримую призначення на посаду т.в.о. Романа Масевича та бажаю йому успіху і терпіння», – додав він.

25.01.2016