Є перша жертва грипу: помер чоловік з вірусом грипу А.

Учора, 19 січня, у Тернополі від вірусу грипу А (Н1N1) помер чоловік, лабораторні дослідження підтвердили смерть саме від цієї хвороби, розповіла завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» Марія Павельєва, передає ІНТБ.

 

За словами Марії Павельєвої,станом на 19 січня лабораторно підтверджено 19 випадків захворювання на грип, з них 17 – на грип вірусу А. Проте медики наразі не говорять про епідемію, а називають ситуацію нестійкою з ознаками неблагонадійності.

 

Марія Павельєва розповіла, що також ускладнюється ситуація з ГРВІ.

 

«Йде зростання епідемічних порогів у районах області. На початок третього тижня у нас показник захворюваності перевищений на 9-ти адміністративних територіях. Відповідно, за вчорашній день ми також бачимо, що в нас ще додається 3-4 адмінтериторії, на яких є перевищення епідемічних порогів», – зазначила Марія Павельєва.

 

При Тернопільському медуніверситеті запрацювала гаряча телефонна лінія, на якій працівники кафедри інфекційних хвороб консультують та відповідають на питання щодо грипу та ГРВІ.

 

Як повідомляв Z, у Львові від грипу померла одна людина.

20.01.2016