В Україну приїде моніторингова місія ООН.

В Україні з 23 січня розпочне свою роботу оціночна місія ООН. Експерти проводитимуть роботу "у контексті посилення ролі ООН у стабілізації ситуації на Донбасі", на прохання української сторони.

 

Про це повідомляє прес-служба представництва України в ООН.

 

До складу місії увійдуть представники програми розвитку ООН, дитячого фонду ООН та служби ООН з питань розмінування. Місія відбуде зустрічі з посадовцями центральних органів виконавчої влади в Києві, а також здійснить поїздку на Донбас для вивчення потреб на місцях, зокрема у сфері гуманітарного розмінування.

 

Українська сторона також поінформувала головуючого в Раді безпеки ООН щодо спроб Росії та бойовиків загострити безпекову ситуацію на Донбасі. Не зважаючи на досягнення про режим тиші, кількість збройних провокацій проти сил АТО уздовж лінії розмежування продовжує зростати.

 

"Наголошено, що зазначені провокації підривають не лише суть, логіку і послідовність мінських домовленостей, а й нівелюють усі зусилля України та міжнародного співтовариства, спрямовані на відновлення миру і стабільності, фактично унеможливлюють реалізацію політичної частини мирного врегулювання", – ідеться у повідомленні.

 

19.01.2016