Діти будуть на канікулах до лютого.

Департамент охорони здоров'я Івано-Франківської облдержадміністрації спільно з епідеміологічною службою області рекомендували всім навчально-виховним закладам області продовжити канікули. Карантин в області вирішили запровадити як профілактичний захід, розповіла спеціаліст Департаменту охорони здоров’я області, позаштатний епідеміолог Марія Бойко, передає Курс.

 

За словами Марії Бойко, наразі різкого спалаху вірусних захворювань немає, але медики виступають за те, аби попередити можливу епідемію.

 

Відтак, в області запроваджується карантин по грипу і ГРВІ.

 

Голів РДА зобов’язали щодня відстежувати динаміку захворюваності, забезпечити температурний режим у лікувальних закладах, де вже введені карантинні обмеження.

 

Усім школам області рекомендували продовжити канікули до першого лютого. Дитсадкам, закладам профтехосвіти та ВНЗ медики також радять ввести карантин.

 

За даними епідеміологічного аналізу серед інфекційних захворювань, які реєструються в Івано-Франківську, повідомляють Паралелі, грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в загальній структурі складають понад 88%.

 

За період з 1 по 18 січня в Івано-Франківську зареєстровано 2170 звернень за медичною допомогою з приводу гострих респіраторних інфекцій, грипу та їх ускладнень, з них дітей до 18 років – 1223 осіб (56,4%).

 

Станом на 18  січня епідемічна ситуація з ГРВІ та грипу в Івано-Франківську зросла у порівнянні з попереднім тижнем на 65,4%, а в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 21,3% .

 

Госпіталізовано з початку року – 183 особи, з них 141 дитина, за останній тиждень – 106 осіб, з них 94 дитини.

 

Померлих від грипу та ГРВІ не зареєстровано.

 

Медики просять виділити з резервного фонду 372 тис грн. на лікування ускладнень вірусних захворювань, зокрема пневмоній.

 

Як повідомляв Z, у Тернополі та області канікули у школах вирішили продовжити до 25 січня, а людям рекомендують робити щеплення від грипу.

18.01.2016