Садовий пропонує повернути ЛАЗ в комунальну власність, а тоді вже розрахуватись з боргами.

Міський голова Львова Андрій Садовий переконаний, що найкращим виходом з ситуації, що складася навколо Львівського автобусного заводу, є його передача у комунальну власність, повідомили у прес-службі Львівськоїміської ради.

 

За його словами, вказана приватна структура має перед містом заборгованість з плати за землю та інші послуги у розмірі 10 млн грн.

 

Питання Львіського автобусного заводу на сесії ЛМР порушила депутат Уляна Пак, яка розповіла, що до неї звернулись працівники заводу, які розповіли, що підприємство має перед ними заборгованість з виплати заробітної платні на суму 1,5 млн грн. Також вони зазначили, що місто боргує заводу 4 млн грн за два автобуси.

 

«Ми жодної копійки бандитам не заплатимо. Бандформування, яке незаконно приватизувало цей завод, знищило його, розікрало. Іншого варіанту, як забрати все в комунальну власність, я не бачу», – сказав Андрій Садовий.

 

Як повідомляв Z, раніше цього року депутати Львівської обласної та міської рад звертались до колег з Верховної ради з проханням забрати Львівський автобусний завод у росіянина Чуркіна та передати його у державну власність, адже всі обіцянки керівництва заводу про відновлення виробництва та розповіді про нові контракти з іноземними замовниками виявились неправдивими. Обладнання ж зі заводу вивезене, а цехи перетворюються на руїни.

24.12.2015