Садового звинувачують в порушенні регламенту міськради.

 

Голова постійної депутатської комісії Львівської міськради законності, свободи слова та депутатської етики, член фракції УГП Юлія Гвоздович зазначила, що голова ради вже вдруге порушує процедуру підготовки, оприлюднення та розгляду проектів ухвал і проекту порядку денного пленарних засідань, передає "Вголос".

 

«Ці документи мають бути представлені депутатам щонайменше за сім днів до пленарного засідання. Не отримуючи проектів ухвал, або ж отримавши їх ввечері у переддень сесії, депутати не мають змоги належно підготуватися до пленарних засідань, вивчити запропоновані питання і змушені приймати поспішні рішення», – зазначила Юлія Гвоздович.

 

Вона додала, що львів’яни також позбавлені гарантованого їм Конституцією та законами права на участь у прийнятті рішень з питань місцевого значення, бо не мають можливості надати свої пропозиції чи зауваження щодо вирішення тих чи тих питань, що їх розглядає рада.

 

«Все це призводить до прийняття неякісних правових актів, що в подальшому стає підставою для їхнього скасування», – зазначила депутат, наполегливо порадивши міському голові Андрієві Садовому дотримуватись Регламенту ради.

 

Як писав Z, у сусідньому Івано-Франківську порушення регламенту міської ради привели до суду міського голову свободівця Руслана Марцінківа. Позов проти нього через неоприлюднення своєчасно порядку денного та ухвал подали активісти руху «Чесно», члени фракцій «Самопоміч» та УКРОП.

 

 

24.12.2015