Позов до Марцінківа – вже в суді.

Координатор громадського руху «Чесно» Віталій Світлик дев’ятого грудня подав до суду позовну заяву проти міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа та секретаря міськради попереднього шостого скликання Миколи Вітенка, повідомляє Фіртка.

 

Віталій Світлик у своїй позовній заяві пояснює, що через бездіяльність відповідачів були порушені його права.

 

Справою займається керуючий партнер Legal Group В. Є. Козик.

 

«Проекти Рішень (що розглядались на першій, установчій сесії міськради – Ред.)  не пройшли процедуру оприлюднення, що є обов’язковою для проектів актів органу місцевого самоврядування. Вважаємо, що проекти Рішень не пройшли вищевказану процедуру у зв’язку із неналежним виконанням своїх повноважень міським головою міста Івано-Франківськ Марцінківим Русланом (надалі – Відповідач-1) та секретарем Івано-Франківської міської ради шостого скликання Вітенком Миколою (надалі – Відповідач-2), а саме не вчинення Відповідачем-1 та Відповідачем-2 дій щодо опублікування проектів Рішень», – йдеться у позовній заяві.

 

Віталій Світлик наголошує, що бездіяльність Руслана Марцінківа та Миколи Вітенка дискримінує територіальну громаду Івано-Франківська та нівелює принцип своєчасності.

 

«В адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб’єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову», – наголосили активісти руху «Чесно».

 

Як писав Z, під час першого засідання сесії Івано-Франківської міськради депутати обрали секретаря ради та поділили депутатські комісії. «Самопоміч» та УКРОП були обурені рішеннями більшості і також погрожували звернутись до суду.

 

Зазначимо, що колега Руслана Марцінківа міський голова Львова Андрій Садовий напередодні різдвяних свят також дістав судовий позов – 28 грудня суд розгляне справу про захист ділової репутації будівельної фірми, якій нібито Андрій Садовий завдав збитків своїми відеозверненнями.

10.12.2015