В області знайшли роботу тільки для 83-х демобілізованих учасників АТО.

Протягом року до центрів зайнятості області звернулись 543 демобілізованих учасників АТО, тільки 83-х вдалося працевлаштувати, розповів директор Тернопільського обласного центру зайнятості Петро Химейчук, повідомили в прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.

 

Він розповів, що з 83-х працевлаштованих бійців 38 отримали допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності, ще 32 – пройшли профпідготовку, а восьмеро – були зайняті на громадських та інших тимчасових роботах.

 

Зараз, зазначив Петро Химейчук, пошук роботи продовжується для 418 демобілізованих військових, які зареєстровані в базових центрах зайнятості.

 

«Труднощі щодо їхнього працевлаштування пов’язані з недостатньою кількістю вакансій з гідною оплатою праці, бажанням учасників АТО працевлаштуватись на вільні робочі місця з високою заробітною платою (понад 3 тис. грн). Частина з них, насамперед, потребує медичної та психологічної реабілітації. Лише третина опитаних демобілізованих готова негайно приступити до праці, кожен четвертий - через місяць і кожен третій – аж через півроку», – розповів чиновник.

23.12.2015