ЄБРР дав ще шість мільйонів на сихівський трамвай.

Сьогодні, 23 грудня, представники Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) підписали угоду зі Львовом про виділення додаткових шести мільйонів євро на закінчення трамвайної колії на Сихів, повідомляє Zaxid.net.

 

Планується, що ці кошти використають на заміну каналізаційного колектора на вул. Стуса.

 

«Це дуже складна інженерна споруда і мова фактично йде про вибудовування нового колектора поруч зі старим. Тому що старий вже не підлягає реконструкції. З погляду безпеки міста – це надзвичайно важливо, бо на цей колектор припадає надзвичайно велике навантаження. І дуже добре, що ми його робимо у плановому режимі, а не чекаємо якоїсь надзвичайної ситуації», – зазначив міський голова.

 

Загалом це другий транш кредиту ЄБРР на закінчення робіт з будівництва трамвайної колії на Сихів. Перших шість мільйонів євро від ЄБРР та паралельний інвестиційний ґрант у розмірі п’ять мільйонів євро від німецького міністерства охорони навколишнього середовища місто отримало у 2013 році.

 

Трамвай на Сихів – четвертий у Львові проект, що реалізується за допомогою фінансування від ЄБРР.

 

Андрій Садовий, який обіцяв, що трамва на Сихів почне курсувати восени або, щонайпізніше, до кінця року, тепер переніс запуск на весну, передає Вголос.

 

«Плануємо, що трамвай поїде весною. Питання лише, чи всі вагони будуть нові, чи встигне «Електрон» виготовити сім нових трамваїв. Весь основний об’єм робіт до кінця року виконали, зараз залишилася підземна частина робіт – заміна  колектора, проблем з погодою і продовженням робіт немає», – заявив він.

 

На Сихів планують запустити сім нових електронівських трамваїв, на які місто отримало субвенцію від держави в розмірі майже 42 млн грн.

 

Також Андрій Садовий запевнив, що є домовленості щодо перенесення ринку «Санта-Барбара» і незабаром з підприємцями підпишуть угоду.

23.12.2015