Протягом року 18 підприємств намагались ухилитись від сплати податків чи розікрасти держмайно.

Протягом 2015 року управління Міндоходів у Львівській області спільно зі спеціалізованою податковою інспекцією внесли в Єдиний державний реєстр досудових розслідувань та ініціювали початок 18 кримінальних проваджень про ухилення від сплати податків та інші податкові злочини, повідомили в ГУ ДФС.

 

Відкрито 14 проваджень за фактами ухилення від сплати податків, з яких 10 – за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).

 

Також відкрито два кримінальних провадження за фактами розкрадання державних коштів і замаху на незаконне відшкодування ПДВ з державного бюджету, та одне кримінальне провадження за фактом вчинення фіктивного підприємництва.

 

«За звітний період завершено розслідування та скеровано до суду три кримінальних провадження за ухилення від сплати податків, для звільнення винних осіб від кримінальної відповідальності у зв’язку із сплатою ними до притягнення до кримінальної відповідальності прихованих від оподаткування сум податків та зборів на суму понад 32,5 млн грн», – йдеться також у повідомленні.

22.12.2015