ІТ-спільнота купить дитячому центру рентген-апарат і мікроскопи.

Акція «Львівське ІТ для онкохворих дітей» до різдвяних свят має зібрати 431 тис. грн, аби придбати п’ять мікроскопів та пересувний ренген-апарат для Західноукраїнського дитячого медичного центру, передає Zaxid.net.

 

Зараз лаборанти у центрі досліджують аналізи на п’яти старих мікроскопах, оптика яких вже не точна, тож похибка може бути більшою.

 

«Оптика, яка в цьому мікроскопі, вже вичерпала свої ресурси. Для достовірних якісних результатів потрібні і хороші сучасні мікроскопи», – зазначила лікар-лаборант Наталія Рачинська.

 

Рентген-апарат також старий і відпрацював своє.

 

«Тих грошей, що зараз ми отримаємо від держави, на все обладнання не вистачає. Поступово ми, звичайно, будемо оновлювати обладнання. Звернулися до фонду наших благодійників, з якими ми вже давно працюємо», – пояснив головний лікар Західноукраїнського дитячого медичного центру Андрій Синюта.

 

Уже четвертий рік поспіль львівські ІТ та благодійний фонд «Крила Надії» організовують збір грошей, тепер – на новий сучасний рентген-апарат та п’ять мікроскопів. Пропонують кожному віддати заробітну плату за один день.

 

«Чому саме одна денна зарплата? Тому що це не так багато, якщо в розрізі цілого місяця. В нас залишається майже вся зарплата за цей місяць, але, з іншого боку, одна денна зарплата, якщо кожен з нас перерахує – це доволі великі суми», – запевнила одна з організаторів акції «Львівське ІТ для онкохворих дітей» Ксеня Мединська.

 

Хоч акція почалася ще два тижні тому, зібрали вже більше половини суми.

 

«Кошти наразі збираються на рахунок фонду. Ми стараємось давати щоденний звіт, тобто зараз зібрано трошки більше половини, що дуже-дуже тішить. До збору цього року в нас була 431 тис. грн. Ну і зараз зібрано близько 238 тис. були дані на вчора», – звітує координатор адресної допомоги БФ «Крила Надії» Марина Анісімова.

 

Акцію ІТ-Миколай продовжать ще до різдвяних свят.

16.12.2015