«Старий Станіславів» збирає кошти на оцифрування архівних відео про місто.

 

Активісти оголосили про збір коштів на оцифрування 25-30 сюжетів про Івано-Франківськ з радянських кіножурналів 1960-1970-х років, що зберігаються в Центральному кінофотоархіві України ім. Пшеничного (Київ), йдеться у спільноті Старий Станіславів в мережі Facebook.

 

Щоб втілити ідею в життя, кажуть її автори, необхідно зібрати 4 тис. грн, що не є великою сумою для збірки, проте одній людині викласти такі кошти важко.

 

«Для розуміння, послуга оцифрування однієї хвилини з кіноплівки у цьому архіві коштує 63 грн.  Одразу після оцифровки всі жертводавці отримують лінк на завантаження відео для особистого перегляду. А під час проведення презентації хроніки для громадськості у одному з тутешніх закладів буде відзвітовано про кількість зібраних коштів (кожен жертводавець про дату і місце буде повідомлений окремо).  Згодом всі сюжети кінохроніки не одразу, а поступово будуть оприлюднюватись в Інтернеті. Якщо Ви не байдужі до історії міста – долучайтесь до такої досить скромної ініціативи!” - зазначили активісти.

 

 

15.12.2015