Гірники зібрались на мітинг з вимогою забезпечити їх право на зарплату.

Понад сотня шахтарів з Червонограду спочатку пікетували Львівську облдержадміністрацію, а потому перемістилась в центр Львова. Серед основних вимог до влади – погасити заборгованість зі заробітної плати, передає Вголос.

 

Пікетувальники тримають у руках плакати з написами: «Уряд, підтримай шахтарів Галичини не словом, а ділом», «Людині праці – гідну зарплату», «Шахтарям гідну і вчасну зарплату», «Державну підтримку вугільній галузі».

 

Червоноградські шахтарі на мітингу в центрі Львова. Фото: Варта-1

 

У Міжнародний день прав людини члени Незалежної профспілки гірників України вимагають ліквідувати корупційні схеми в енергетиці країни; погасити заборгованість із заробітної плати; передбачити у Держбюджеті-2016 кошти на підтримку і розвиток вугільної промисловості;  гарантувати безпечні умови роботи; не ухвалювати проект Трудового кодексу (законопроект №1658).

 

Коли гірники пікетували ЛОДА, повідомляє Zaxid.net, до них вийшов заступник голови Ростислав Замлинський і запевнив, що в держбюджеті на наступний рік гроші для них будуть.

 

«Коли у нас проводив засідання комітет Верховної Ради з питань бюджету, ми переконливо аргументували, що треба закласти гроші на модернізацію шахт. І на це передбачено 400 млн грн в протоколі бюджетного комітету», – зазначив Ростислав Замлинський.

 

На сайті Конфедерації вільних профспілок України повідомляється, що аналогічні протести відбуваються у Донецькій, Дніпропетровській, Луганській і Волинській областях.

10.12.2015