Депутати облради вимагають у Порошенка відставки уряду Яценюка.

Сьогодні, восьмого грудня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутат від фракції ВО «Свобода» Мирослава Бабінська озвучила звернення своїх однопартійців до президента та парламенту щодо відставки уряду Арсенія Яценюка, передає Вголос.

 

Свободівці мотивують свою вимогу тим, що окрім погіршення життя людей та спроб розпродати стратегічні підприємства і землю сільськогосподарського призначення уряд Арсенія Яценюка більше нічим не відзначився.

 

«Замість того, щоб вживати дієвих управлінських заходів для реанімації державної економіки та поліпшення якості життя українців, Арсеній Яценюк та його уряд лише імітували реформи, лобіювали інтереси олігархічних кланів, знищували політичних конкурентів», – сказала Мирослава Бабінська.

 

Окремо депутат наголосила на розмахах корупції, що, на думку свободівців, сягнули такого рівня власне за уряду Арсенія Яценюка.

 

«Покараних за корупцію немає. Кримінальні провадження не доведено до суду. Дії чинних високопосадовців не дають змоги розслідувати корупцію уряду Азарова та повернути награбоване державі. Немає реакції на підтверджені СБУ корупційні дії чинного уряду та інших державних посадових осіб, умисно спрямованих на доведення до банкрутства державних підприємств», –  додала Мирослава Бабінська.

 

Тож депутати-свободівці у Львівській обласній раді просять керівництво держава звільнити уряд Арсенія Яценюка за підсумками року його діяльності за провальну соціально-економічну політику, захист інтересів олігархів, небажання боротися з корупцією та наміри розпродати державне майно в умовах війни.

 

Колег-свободівців підтримали й інші депутати. Так, передає ЗіК, за те, аби донести це звернення до Президента Петра Порошенка проголосували 56 обранців мешканців Львівщини.

08.12.2015