Уночі згорів цех «Майоли».

Сьогодні, сьомого грудня, о 04:21 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу на дільниці переробки відходів рафінації на території приватного підприємства у с. Ставчани Пустомитівського району у двоповерховій будівлі площею 180 кв.м, повідомили в Головному управлінні ДСНС у Львівській області.

 

Пожежа виникла на другому поверсі, працівники зателефонували до рятувальників і намагались самостійно загасити вогонь, але до приїзду вогнеборців горів уже весь другий поверх будівлі та обвалилась частина конструкцій  і обладнання.

 

«Складність пожежі полягала у тому, що для території підприємства характерна щільна забудова. Існувала загроза перекидання полум’я на сусідні будівлі і споруди, що могло спричинити більш масштабну пожежу», – йдеться у повідомленні рятувальників.

 

У технологічному процесі виробництва використовувалася сірчана кислота і через пожежу виникла небезпека руйнування реакторів з розчином, але пожежу вдалося локалізувати о 05:20 та повністю ліквідувати о 05:39.

 

Фахівці групи спеціальних робіт із радіаційного, хімічного та біологічного захисту ГУ ДСНС провели заміри повітря на наявність небезпечних випарів, вони показали, що перевищення гранично допустимої концентрації випарів сірчаної кислоти немає.

 

Вогнем знищено обладнання в будівлі, пошкоджено дах (металопрофіль) та сендвічпанелі. Внаслідок події ніхто не постраждав. Причина займання встановлюється.

07.12.2015