Перевізники та ЛОДА домовились – автобуси їхатимуть на автостанції.

Приміські та міжміські автобуси на Львівщині доїжджатимуть до кінцевих автостанцій у межах Львова, а не до Приміського вокзалу, заявив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка після зустрічіз перевізниками, передає Щоденний Львів.

 

Перевізники хотіли, щоб маршрути зі Сколе та Славського прирівняли до туристичних напрямків, аби вони могли заїжджати у Львів, зокрема, на Головний залізничний вокзал. Зараз таке право мають лише автобуси, щокурсують до Трускавця, Моршина та Східниці.

 

«Позиція області полягає у тому, щоб кінцеві зупинки обласних маршрутів були на найближчих автостанціях у межах Львова. Тому, для прикладу, всі автобуси зі Стрийського напрямку доїжджатимуть на Стрийський автовокзал, Жовківського напрямку – на автостанцію «Північний» (АС-2), Городоцького – автостанцію на вулиці Городоцькій і так далі. Тому я не заперечую проти того, щоб і курортні та туристичні напрямки прирівняти до усіх. А відтак, щоб маршрути із Моршина, Трускавця та інші доїжджали на кінцеві автостанції. Лише так ми створимо рівні умови», – сказав Олег Синютка.

 

Як повідомляв Z, сьогодні автобусні перевізники області мітингували під ЛОДА з вимогою не переносити їх кінцеві зупинки з Приміського вокзалу на автостанції. У разі відмови вони погрожували перекрити трасу Київ-Чоп.

03.12.2015