Військовослужбовці отримали у власність 290 гектарів землі.

У Львівській області з початку запровадження ініціативи про забезпечення земельними ділянками учасники АТО отримали у власність 2020 земельних ділянок загальною площею 290 гектарів для будівництва, садівництва, ведення особистого селянського господарства, повідомили в прес-службі Держгеокадастру, передає Галінфо.

 

Згідно з понад 1,5 тис. рішень територіального підрозділу Держгеокадастру, військові отримали у власність 206 га поза межами населених пунктів області. Учасники АТО планують використовувати ділянки переважно для ведення садівництва (1596 земельних ділянок), особистого селянського господарства (50 наділів) та індивідуального дачного будівництва (7 ділянок).

 

Ще 367 земельних ділянок в межах населених пунктів військовим надали за рішеннями місцевих рад Львівщини. Землі використають переважно для будівництва житлових будинків та господарських споруд.

 

Загалом, землевпорядна служба Львівщини надала учасникам АТО 3484  дозволи на розробку документації із землеустрою для відведення землі загальною площею 746 гектарів. Наразі триває процес оформлення ділянок у власність.

 

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, що посвідчує його участь в АТО.

03.12.2015