Суд повернув на посаду художнього керівника театру Лесі Українки скандального режисера Коломійцева.

Галицький районний суд поновив на посаді художнього керівника екс-директора театру імені Лесі Українки Олексія Коломійцева. Зі слів нинішнього директора театру Миколи Павліва, наразі інформація є лише усною. Письмове рішення буде у понеділок. Саме тоді й буде відомо, чи має театр виплатити Коломійцеву зарплатню за ті місяці, які він не був на роботі, повідомляє Zaxid.net.

 

Виконувач обов'язків начальника управління культури Михайло Мороз зазначив, що після того, як управління культури отримає письмове рішення суду про поновлення Олексія Коломійцева, міськрада подаватиме апеляцію.

 

Нагадаємо, що ЛМР подала позов до суду проти Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки з вимогою визнати недійсним контракт з Олексієм Коломійцевим. Це сталося після проведення конкурсу на посаду художнього керівника — міська рада звинуватила Олексія Коломійцева в нечесній підміні складу конкурсної комісії та нечесному проведенні самого конкурсу, за результатами якого екс-директор театру підписав з ним угоду.

 

Перед проведенням конкурсу актори театру висловили недовіру Олексієві Коломійцеву, заявивши, що він поводиться з ними брутально та принижує їхню честь і гідність. Натомість сам режисер стверджував, що молоді актори з ледь закінченою освітою просто мають «зіркову хворобу» і зірвали його виставу.

 

Після конфлікту ЛМР й оголосила про новий конкурс.

 

21 вересня нова команда театру презентувала нову візію розвитку театру, а Олексій Коломійцев з власним театром перебуває в Одесі.

 

Зазначимо, Олексій Коломійцев раніше працював у Харкові й Полтаві, де також мав конфлікти з акторами. Деякі критики вважають, що так ставалось через його новаторство та руйнування класичного театру, що не сприймалося акторами.

02.12.2015