Сільський депутат попався на півмільйонному хабарі.

Правоохоронці на Львівщині затримали голову земельної комісії однієї зі сільських рад під час отримання хабара 580 тис. грн. Їх чиновник вимагав за вирішення питання про надання двох земельних ділянок під індивідуальне будівництво, повідомляє прес-служба міністерства внутрішніх справ.

 

«У травні до співробітників управління захисту економіки Національної поліції у Львівській області звернулися двоє громадян щодо вимагання грошей. Голова земельної комісії сільської ради пообіцяв виділити заявникам земельну ділянку тільки в разі сплати "обов'язково внеску" в розмірі 580 тисяч гривень», – йдеться в повідомленні.

 

Чоловік заздалегідь визначив час і місце для «укладення договору» – ресторан у Львові. На зустріч приїхав власною автівкою. Гроші він отримав по черзі від кожного заявника, надаючи рішення про виділення земельних ділянок у приватну власність.

 

«Відразу після отримання неправомірної вигоди чиновника затримали. З автомобіля співробітники управління вилучили два пакети з грошима. Співробітники поліції отримали постанову суду на проведення санкціонованих обшуків службового і житлового приміщень затриманого. У кабінеті правоохоронці знайшли документацію, що безпосередньо стосується зазначених земельних ділянок. Також встановлено, що ця документація містить підроблені документи, а також документи, складені попередніми числами», – йдеться в повідомленні.

 

Під час обшуку приватного будинку посадовця співробітники управління виявили понад 20 тис. дол. США.

 

Голові комісії суд обрав заходи у вигляді арешту, з правом внесення застави розміром 253 тисячі гривень, які він і сплатив.

 

Нині прокуратура завершила досудове розслідування у кримінальній справі й скерувала обвинувальний акт до районного суду. Чиновник чекає на вирок суду.

02.12.2015