Головою Чортківської райради обрали екс-голову Чортківської РДА.

 

27 листопада депутати Чортківської районної ради таки змогли обрати голову самоврядного органу. Ним став представник найбільшої за кількістю фракції в раді — "батьківщинівець" Віктор Шепета, якого підтримали 21 депутат. За опонента — представника Української галицької партії Любомира Хруставку — проголосували 15 колеґ. Про це Z повідомили у прес-службі Чотківської райради.

 

Травень 2014 року. Голова Тернопільської ОДА Олег Сиротюк вітає Віктора Шепету з призначенням на посаду голови Чортківської РДА

 

Нагадаємо, що обрання голови відбулося з другої спроби — перша була 24 листопада, коли двоє кандидатів Віктор Шепета ("Батьківщина") та Любомир Хруставка (Українська галицька партія) набрали однакову кількість голосів — 15, при тому що в Чортківській районній раді 36 депутатів і для позитивного голосування потрібно, щоби бодай 19 з них були однодумцями. Тоді в Чортківській районній раді оголосили другий тур, який і відбувся нині з позитивним результатом.

 

Цікаво, що перед першим голосуванням були підстави прогнозувати обрання на посаду голови ЧРР предсттавника БПП "Солідарність" Василя Градового. Однак за нього віддали голоси лише шестеро депутатів, при тому що представницство партії у раді складається з семи.

 

Річ у тім, що Чортківщина є батьківщиною Степана й Олега Барни, перший із яких — голова Тернопільської ОДА, а другий — народний депутат від БПП "Солідарність". Обом їм розходилося на тому, щоби районну раду тут очолив саме представник президентської партії. Однак схилити депутатів на користь Василя Градового так і не вдалося. Хоча багато зробив для цього голова місцевої РДА і теж "порошенківець" Михайло Сташків.  

 

Василь Градовий не просто не виграв вибори на своєму окрузі, він зайняв у рейтинґовому списку БПП аж 13 місце. Партія здобула в районній раді 7 мандатів і відповідно пан Градовий стати депутатом шансу не мав. Але Михайло Сташків, який теж балотувався і якраз мав стати депутатом, від місця у раді відмовився і те саме переконав зробити ще трьох однопартійців. "Така "ротація" дала можливість не тільки зайти пану Градовому до районної ради, але й претендувати на посаду голови", — писали "Чортківські новини".

 

Для довідки: Обраний головою Чортківської райради Віктор Шепета має 31 рік. Очолює районний осередок партії "Батьківщина". Недовго — від травня до вересня 2014 року — працював на посаді Чортківської районної адміністрації. На минулих виборах кандидував до ВРУ, однак народним депутатом так і не став. 

 

27.11.2015