Злодії переказали півмільйона на допомогу хворим дітям.

У Львові злодії вкрали банківську картку, на якій була величезна сума грошей з правом безлімітного зняття готівки і до якої мали  пін-код. Спочатку вони отримали в банкоматах кілька мільйонів гривень, а потім півмільйона перерахували на рахунок благодійної програми в допомогу онкологічно хворим дітям. Однак нікому у такий спосіб допомогти не змогли.

 

Подія сталася 21 листопада. З картки українського банку, дочірнього крупному європейському, в одному з банкоматів ПриватБанку у Львові перерахували спершу 500 тисяч гривень, а за кілька хвилин ще 50 тисяч у підтримку програми цього банку на допомогу дітям з онкологічними захворюваннями.



"Переказ коштів був усвідомленим - користувач двічі обирав відповідне меню банкомата. Однак ці транзакції мали ознаки шахрайських, тому для їх підтвердження банк зв'язався з клієнтом і виявилось, що дійсно - ці транзакції шахрайські, оскільки клієнт повідомив, що картою скористались зловмисники - спочатку зняли з неї декілька мільйонів гривень і в якийсь момент вирішили допомогти дітям", - розповіла Z прес-секретар Львівської філії ПриватБанк Докія Кузьменко.
 

Прес-секретар уточнила, що ці 550 тисяч гривень, які перехували на допомогу онкохворим дітям поступили на транзитний рахунок і будуть повернені клієнту, карткою якого скористалися без його відома. Повернути ж ті кілька мільйонів, які зняли з рахунку готівкою буде важче.
 

Додаткової інформації щодо клієнта, як і про те хто ж міг скористатися його карткою (люди, які здійснювали трансакції мали й пін-код) банк не надає.

 

Але найбільш засмучена сторона в цій історії - працівники благодійної програми. "Ох, а я так зраділа, - зітхає керівник проету допомоги онкохворим дітям Анна Павлова. – Цієї суми стало б на половину рентгенівського апарату!".

 

27.11.2015