На українсько-польському кордоні далі черги.

Нині, станом на 08.00 у міжнародних автомобільних пунктах пропуску «Краковець» і «Шегині» в черзі стоять по 150 автівок. А у інших пунктах пропуску на українсько-польському кордоні Львівської та Волинської областей черг автотранспорту нема.

 

 

Раціональних пояснень чому на цих пунктах перетину кордону традиційно утворюються шалені "колєки" нема. Ще 4 листопада голова Львівської обласної держадміністрації Олег Синютка виїздив в "Шегині" з інспекцією й тоді ж наказав провести службове розслідування та встановити винних у штучному створенні черг на українсько-польському кордоні, зокрема на пункті пропуску "Шегині - Медика".

 

Начальнику Львівської митниці ДФС Лев Прокіпчук пообіцяв, що ситуацію врегулюють найближчим часом.

"Уже сьогодні (4 листопада - Z) ми збільшимо чисельність особового складу митного пропуску на 4 штатні одиниці. Крім того, залучимо до десяти працівників на тимчасовій основі. Вони замінять тих людей, які зараз перебувають у відпустці. Також використовуватимемо для пропуску легкових транспортних засобів смугу, яку передбачено для руху автобусів. Звісно, цей засіб ми застосовуватимемо лише у час, коли автобусів не буде", - сказав він. Однак, як бачимо, "віз і далі там".

 

Нинішня ситуація на кордоні типова. 23 листопада, до прикладу, прес-служба Держприкордонслужби – Західний кордон, повідомляла про чергу на "Краківці» у 200 автівок. 16 листопада "колєйки" по 100 легковиків вишикувалися у пунктах пропуску «Краковець» і «Шегині».

 

27.11.2015