Тернопільські священники поїхали із місією в зону АТО.

Отець Володимир Топоровський, декан Зарваницький, та отець Зеновій Пахолок учергове здійснюють духовну місію у зоні АТО в Луганській області. Отці проводять духовні розмови з бійцями, служать для них Святі Літургії та сповідають.

 

 

«Старший сержант Василь Аксьонов під час нашого перебування в зоні АТО дав приклад особистого свідчення того, як став віруючою людиною. Боєць розповів, що саме Бог врятував його тоді, коли він потрапив під обстріли «Градів» і дивом залишився живим. До тих подій був далеким від Бога. Тепер він щиро переконаний у присутності Бога в його житті та вважає себе глибоко віруючою людиною, - передає враження о. Володимира Топоровського прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ. - Цей боєць несе службу в зоні АТО на Луганщинні у військовій частині В-0796. Народився та виріс на Луганщині, але в серці та в житті є щирим патріотом-українцем, який, перенісши важке поранення, й надалі продовжує нести службу, захищаючи свій рідний край та український народ».

 

Двоє тернопільських священиків УГКЦ здійснюють цими днями своє служіння у військовій частині В-0796, відвідали 24-у і 44-у бригади та військову частину А-0998. Вони привезли бійцям продукти, зимову військову форму, побутові речі. Передали воякам і листами із малюнками від учнів Вишнівецькоі школи та домашній хліб на дровах від Микулинецької пекарні, домашню солодку випічку. Отці планують ще відвідати військові підрозділи поблизу Щастя.

 

23.11.2015